Welke gereedschappen heeft u nodig voor het stuken!

Voor de cursus dient u een aantal gereedschappen tot uw beschikking te hebben. De gereedschappen kunt u kopen of huren. Het gaat om de volgende gereedschappen: een pleisterspaan, een stukadoorstroffel, platschopjes, stucbord, stuckuip, spackmes en een rei.

[go_pricing id=”cursus_01″]

Pleisterspaan

Stuckuip
De stuckuip is er in verschillende maten. Wij adviseren een witte en hoge stuckuip waar tenminste 3 zakken stuc in kunnen; dit is ruim 18 vierkante meter. Waarom een witte stuckuip? Tijdens het aanmaken van de stuc met de mixer gebeurt het weleens dat kleine verfdeeltjes van de kuip in de stuc terechtkomen. Wanneer u en zwarte stuckuip hebt, zullen de zwarte deeltjes van de kuip uw witte stuc vervuilen.

Stukadoorstroffel
Met dit gereedschap schept u de aangemaakte gips op het stucbord.

spackmessen

Spackmes
Na het vlak zetten met de rei, werkt u de muur af met een spackmes. Dit spackmes is verkrijgbaar in verschillende maten. Wij adviseren 4 spackmessen in de maten: 20, 30, 40, 60 centimeter.

Rei
Na het aanbrengen van de stuclaag werkt u deze af met een rei. De rei dient ervoor om de muur volledig vlak te zetten.

Pleisterspaan
Dit is een rechthoekig stuk staal met een handvat en wordt gebruikt om wanden en plafonds glad te strijken.

platschopje

Platschopjes
Het platschopje is een belangrijk gereedschap voor de kleine hoeken en plekken waar u met de pleisterspaan niet of moeilijk bij kunt. Het platschopje is er in verschillende maten. Wij adviseren een platschopje van 5 centimeter.

Stucbord
Het stucbord is een plankje met een handvat van hout of aluminium. Op dit plankje brengt u de gips aan, zodat u kunt beginnen met stucen. Wij adviseren een aluminium bord, omdat deze wendbaarder en lichter is dan hout.

 

Vraag hier uw cursus
zelf leren stucen aan!