STUCWERK

stuc-groep-ico haeder NEW 01

Met stucwerk door de stukadoor
zijn wanden en plafonds als nieuw

  “Stucwerk door de vakman”

Er zijn verschillende manieren om uw wand of plafond te laten stukadoren. Of het nu gaat om stucen van gips of kalkmortel de Stuc-groep heeft alle specialisaties in huis.

Voor het stucen van wanden en plafonds wordt veelal gips gebruikt. Metselwanden uitrapen om het behangklaar of glad schilderklaar ( sausklaar)  te maken, of bestaande wanden een nieuw strak laagje ( huidje) te geven om het te schilderen is een mogelijkheid. U kunt het ook laten schuren, zodat er een levendige structuur in het stucwerk komt dat direct klaar is.

Het plafond strak en vlak stucen on daarna te sauzen geeft een moderne uitstraling. Verfraai  je het plafond met een mooie lijst en/of een ornament dan krijgt het meteen een klassieke uitstraling. Het plafond is ook af te werken in een schuurmotief ( schuurspecie) of kan het ook laten spackspuiten

De zogenoemde natte ruimtes, d.w.z. badkamer, toilet en keuken hebben hun eigen stucspecie. Bij badkamers wordt vaak mortel gebruikt. Dit materiaal bestaat uit zand-cement-kalk, en is alleen te gebruiken bij gemetselde wanden. Zijn de bestaande wanden van gips dan wordt er “groene gips” gebruikt. Speciaal ontworpen voor ruimtes waar water wordt gebruikt.

Wilt u uw badkamer laten stucen?

Of heeft u een andere ruimte in uw huis waar veel vocht vrijkomt, die u wilt laten stucen? Dan stuukt de stuc-groep deze ruimte niet met een normaal gips, maar met een speciaal ontwikkelde stuc voor vochtige ruimtes: Gyproc. Voorheen werden de vochtige ruimtes met zand cement gestuukt, maar de nieuw ontwikkelde stuc is veel soepeler en gemakkelijker op te brengen. Daarbij is de kleur van Gyproc groen ( Unique WR produktblad). Waardoor u altijd zeker weet dat in uw ruimte een watervaste stuc is gebruikt. Deze groene kleur is uiteraard na de afbouw niet meer zichtbaar, omdat deze wordt afgewerkt met tegels of met een extra afwerkingslaag met verf.