TADELAKT

Tadelakt
Traditioneel Marokkaans stucwerk

Op basis van natuurlijke hydraatkalk is Tadelakt als een glanspleister waterdicht. Deze manier van stucpleister is een oude techniek uit Marokko. Omdat de Arabische specie zijn eigen bereiding en bewerking nodig heeft, speelt ervaring een grote rol. Door middel van een polijsttechniek en een behandeling met olie of was wordt de Tadelakt glad en met de  gewenste wolkstructuur opgeleverd.  Tadelakt is 100% natuurlijk, waardoor de kleurstoffen alleen pure en natuurlijke pigmenten bevatten.

Gezond leven

Omdat er niet met chemische bijproducten wordt gewerkt, is Tadelakt – net zoals leem – een uitkomst voor mensen met een allergische aandoening aan de luchtwegen.

Warerafstotend

Tadelakt is waterafstotend, waardoor het een goede afwerking is voor vochtige ruimtes, zoals badkamers. Ook voor de akoestische en thermische eigenschappen is dit materiaal uitermate geschikt.

Natuurlijk wonen

Doordat de materialen een natuurlijk pigment bevatten ontstaat er door middel van een speciale techniek een levendige en organische uitstraling. De basiskleuren zijn dan ook deze kleuren die de natuur heeft te bieden. Door deze kleuren te mengen zijn er legio mogelijkheden te creëren die allen een natuurlijk uiterlijk behouden.