LEEM

Natuurlijk LEEM!

 

De STUC-GROEP is gespecialiseerd in het werken met leemproducten. Leem is een warmte- en vochtregulerend product. De specifieke eigenschap van dit materiaal is, dat een afgewerkte ruimte met leem koel is in de zomer en behaaglijk warm in de winter. Wanneer het vochtig weer is buiten, dan nemen de wanden vocht op. Bij droog weer komt dit vocht ook weer vrij. Een zelfregulerend systeem dat voor een stabiele vochthuishouding zorgt, dus een stabiel klimaat.

Zand, klei en zilt

Voor het uitvlakken van ongelijkmatige ondergronden is basisleem uitermate geschikt, doordat het bestaat uit zand, klei en zilt. Het is in elke gewenste afwerking op te leveren, of het nu pleisterwerk of schuurwerk is.

Leem werkt mee aan uw gezondheid

Mensen die gevoelig zijn voor huiduitslag, ademhalingsproblemen, irritaties aan de ogen, hoofdpijn en/of misselijkheid, kunnen slachtoffer zijn van het Sick Building Syndrome.

Sick Building Syndrome

De oorzaak van deze klachten kunnen zijn:  aanraking of blootstelling van bouwmaterialen waarin irriterende chemische stoffen zijn verwerkt. Aangezien leem een volledig natuurlijk product is, zijn deze klachten bij dit materiaal volledig uitgesloten.

leem yosima

yosima emmer

Geluid absorberen

Omdat elektronische apparaten positieve ionen teweegbrengen zorgt leem, dat een antistatische eigenschap heeft, dat de ruimte in balans wordt gebracht door negatieve ionen vanwege de langstrekkende luchtstroom. De dikte van het leem is bepalend voor de regulering en het neutraliseren.

Akoestische demping

Leem heeft ook een akoestische eigenschap: leem absorbeert frequenties, waardoor de ruimte een aangenaam geluidsklimaat krijgt. Ook hierbij geldt, hoe dikker de leemlaag des te beter het akoestische rendement.